Flipflopi

De recyclinglocatie in Lamu, Kenia.

In 2022 heeft stichting Cari gedoneerd aan het Flipflopi Project in Lamu, Kenia. Via de internationale coalitie van aquaria tegen plastic leerden wij van het bestaan van Flipflopi, en hun inspanningen om de plasticvervuiling langs de Keniaanse kust tegen te gaan. Flipflopi gelooft dat onderwijs en bewustwording ten grondslag liggen aan het adresseren van milieuproblemen en daarom is al hun kennis over het opzetten van een circulair businessmodel in plastic afval ‘open source’. Dit behelst het bouwen van huizen van plastic flessen, het maken van sieraden van gekleurd plastic en nog veel meer. De organisatie heeft ook een in het oog springend vehikel om hun boodschap over te brengen, namelijk ’s werelds eerste dhow, een traditionele boot uit Oost-Afrika, gemaakt van gerecycled plastic. Een kleurrijk schip dat goed opvalt in de media, bij beleidsmakers, de Verenigde Naties en verschillende gemeenschappen, waardoor zij samen kunnen komen om verandering te bewerkstelligen.

Meer informatie over het Flipflopi Project lees je hier.